news

دولت در پی تحول: جلسه ستاد اقتصادی برای بهبود بازار سرمایه و نزول ادامه‌دار بورس

1403-07-30 10:55:00


image


در جلسه‌ای که روز گذشته با حضور رئیس‌جمهور، معاون اول رئیس‌جمهور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و دیگر اعضای ستاد اقتصادی دولت برگزار شد، مسعود پزشکیان دستورات لازم را به دستگاه‌های مختلف برای بهبود وضعیت بازار سرمایه صادر کرد.


حجت‌الله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، در این جلسه گزارشی جامع از چالش‌ها، انتظارات و برنامه‌های سازمان در حوزه اصلاح روندهای بازار سرمایه ارائه کرد. او به ماموریت‌های بنیادین بازار سرمایه، از جمله تسهیل تشکیل سرمایه، صیانت از حقوق سرمایه‌گذاران، افزایش کارایی بازار و ارتقای شفافیت اشاره کرد و آماری از عملکرد بورس در حوزه تأمین مالی ارائه داد.


صیدی همچنین بر لزوم ارائه جدول زمان‌بندی عرضه اوراق دولتی در بازار سرمایه تأکید کرد و پیشنهادهای هفت‌گانه‌ای برای حل مشکلات موجود در بازار سرمایه، از جمله توقف اختلالات و قیمت‌گذاری دستوری، نزدیک‌شدن تدریجی قیمت ارز نیمایی به نرخ ارز در بازار آزاد و ایجاد هماهنگی کامل بین سیاست‌های پولی و مالی با بازار سرمایه، مطرح کرد.


در پایان، مسعود پزشکیان با بررسی راهکارهای ارائه‌شده، دستوراتی را برای بهبود وضعیت بازار سرمایه صادر کرد. این جلسه در راستای اصلاحات اساسی بازار سرمایه و رفع چالش‌های آن صورت گرفت و امید می‌رود که این اقدامات به تقویت ثبات و شفافیت در بازار کمک کند.

همه اینها در حالی است که حال بورس همچنان خوب نیست.


بورس تهران روز یکشنبه با کاهش تراز شاخص هم‌وزن و افت تراز شاخص کل مواجه شد. این روز همچنین شاهد کاهش ارزش معاملات خرد سهامی بود، در حالی که معاملات واحدهای صندوق‌های با پشتوانه طلا نشان از ورود سرمایه حقیقی داشت. با این حال خالص سرمایه حقیقی در میان صندوق‌های سهامی و درآمد ثابت منفی بود.


در معاملات دیروز بازار سهام با کاهش 34 درصدی ارزش معاملات خرد به سطح هزار و 511 میلیارد تومان رسید و 94 درصد معاملات به رنگ قرمز درآمد. در این روز، خروج 296 میلیارد تومان پول حقیقی از موقعیت‌های سهامی و ورود 829 میلیارد تومان پول حقیقی به صندوق‌های با پشتوانه طلا ثبت شد.


در بین صنایع بورسی صنعت استخراج کانه‌های فلزی با 4.2 میلیارد تومان ورود پول حقیقی بالاترین میزان را به ثبت رساند. در مقابل، صنعت بانک‌ها و مؤسسات اعتباری با 57.3 میلیارد تومان و صنعت محصولات شیمیایی با 16.3 میلیارد تومان بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.


در حالی که ارزش صف‌های خرید سهام کاهش یافته و به 82 میلیارد تومان رسید، ارزش صف‌های فروش با 39 درصد افزایش به هزار و 918 میلیارد تومان رسید. همچنین، سرانه خرید هر کد حقیقی از 20 میلیون تومان به 15.1 میلیون تومان کاهش یافته و سرانه فروش به 37.5 میلیون تومان رسید.


با توجه به روند معاملات روزهای اخیر و تأثیرات قیمت‌های جهانی و اخبار سیاسی، پیش‌بینی می‌شود که بورس تهران امروز را هم در تداوم روند رکودی و نزولی آغاز کند. احتمال می‌رود که شاخص کل به سطح حمایتی 2 میلیون واحدی برسد و جریان پول حقیقی در معاملات امروز منفی پیش بینی شود. به علاوه انتظار می‌رود که ارزش معاملات خرد در سطح 1 تا 3 همتی قرار گیرد و سرانه خرید هر کد حقیقی در سطح 26 میلیون تومان و سرانه فروش بالای 30 میلیون تومان باقی بماند.


در نهایت فرابورس تهران احتمالاً ریزش کمتری در شاخص‌های اصلی خود به نسبت بورس خواهد داشت، اما شکاف بازدهی در بین شاخص کل و هم‌وزن بورس و فرابورس افزایش می‌یابد.


image
مجله های مرتبط