
مروری بر اخبار هفته اول اسفند ماه – ۲۷ بهمن تا ۲ اسفند ۱۴۰۳

در این مطلب مروری بر هفته گذشته خواهیم داشت تا با بررسی اتفاقات گذشته برای هفته آینده آماده شویم.
قیمت طلا: کجا بود و به کجا رسید؟
در شروع هفته مورخ ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار ۶.۵۰۵.۱۰۰ تومان ثبت شد. این مبلغ در تاریخ ۲ اسفند به ۶,۹۷۰,۲۰۰ تومان رسید. با اینکه در این هفته قیمت طلا نوساناتی را تجربه کرد اما در نهایت نسبت به شروع هفته قیمتها برابر با حدود ۷.۱۵ درصد افزایش داشته است.
قیمت سکه: کجا بود و به کجا رسید؟
سکه امامی هفتهاش را با قیمت ۷۴.۰۱۵.۰۰۰ تومان شروع کرد و پنجشنبه به ۷۷,۹۰۰,۰۰۰ تومان رسید. به این ترتیب قیمت سکه امامی از ابتدای هفته تا پنجشنبه حدود ۵.۲۷ درصد افزایش یافت.
در هفته آینده منتظر افزایش باشیم یا کاهش؟
در بطن هفته آتی، افق طلایی به نظر میرسد همچنان در حال شکوفایی است. بر اساس تحلیلهای موجود، عوامل مؤثر همچون پیوستگی روند صعودی نرخ دلار و افزایش تمایل سرمایهگذاران به جستجوی داراییهای ایمن، همچنان زمینهساز ورود نقدینگی به بازار طلا هستند.
از سویی دیگر ورود سرمایههای تازه به صندوقهای طلایی و ثبت رکوردهای بیسابقه در نوسانات جهانی، نشان از استمرار جوی مساعد برای خرید دارند.
اگرچه احتمال مداخلههای دورهای از سوی نهادهای نظارتی وجود دارد، اما عوامل بنیادین همچنان به نفع رشد قیمت عمل میکنند. بنابراین، انتظار میرود در هفته آینده روند افزایشی در بازار طلای گرانبها ادامه یابد.
برای مشاهده روزانه قیمت ها اینجا کلیک کنید. ما در این صفحه علاوه بر پوشش قیمتها، بازار جهانی طلا در کشورهای بزرگ نیز بررسی میکنیم.
مهمترین اخبار این هفته
۲۷ بهمن ۱۴۰۳
پیشفروش یک میلیون سکه در مرکز مبادله ایران
مرکز مبادله ایران از پیشفروش یک میلیون قطعه سکه بهار آزادی خبر داد که از ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ آغاز میشود و شامل سکههای ضرب ۱۳۸۶ و ۱۴۰۴ با موعد تحویل خرداد تا مهر ۱۴۰۴ است. هر فرد بالای ۱۸ سال میتواند حداکثر یک تمام، دو نیمسکه و سه ربعسکه خریداری کند. متقاضیان باید از طریق سامانه market.ice.ir ثبتنام و احراز هویت کنند. در هفتاد و پنجمین حراج سکه، ۸۰ درصد متقاضیان موفق به خرید شدند و تاکنون بیش از ۸۵۷ هزار قطعه سکه از طریق حراجها فروخته شده است. همچنین، متقاضیان برای دریافت سکههای خریداریشده در اسفند ۱۴۰۳، بسته به زمان مراجعه، باید هزینهای بابت تحویل و انبارداری بپردازند.
۲۸ بهمن ۱۴۰۳
بازار ارز و طلا به کدام سو خواهد رفت؟
بازار ارز و طلا در سایهی ابهامات سیاسی و انتظارات تورمی همچنان نوسانی است. دلار در محدودههای مقاومتی در حال حرکت بوده و با وجود افزایش تقاضا، فشار فروش نیز بر آن اثرگذار است. در بازار هرات و درهم امارات نیز روند مشابهی دیده میشود. بازار سکه و طلا تحت تأثیر دلار و طلای جهانی، روز پرنوسانی را تجربه کرد. سکه امامی ابتدا رشد داشت اما با فشار فروش دوباره کاهش یافت و سطح حمایتی آن ۷۴.۱ میلیون تومان برآورد میشود. طلا جهانی نیز در محدودهی ۲۸۸۲ دلار تثبیت شده اما احتمال تغییرات بیشتر وابسته به سیاستهای فدرال رزرو است. آیندهی بازارها به واکنشهای آتی نسبت به تحولات اقتصادی و سیاسی بستگی دارد.
۲۹ بهمن ۱۴۰۳
رکود در بورس، کوچ سرمایه به بازارهای موازی
بازار سرمایه با افت ۴۷ هزار واحدی شاخص کل و کاهش ۴۵ درصدی ارزش صفهای خرید، نشانههای رکود عمیقتری را نمایان کرده است. ابهامات اقتصادی، سیاستهای ارزی و کاهش اعتماد سرمایهگذاران موجب خروج سرمایه از بورس و حرکت آن به سمت بازارهای موازی، بهویژه طلا، شده است. کارشناسان، سیاستهای دولت و تحولات اقتصادی را عوامل کلیدی در بازگشت بورس به مدار صعودی میدانند، اما توصیه میکنند که سرمایهگذاران در این شرایط با احتیاط بیشتری عمل کنند و از تصمیمگیریهای هیجانی بپرهیزند.
۳۰ بهمن ۱۴۰۳
آخرین روز از دوره پیشفروش گسترده سکه
مرکز مبادله ارز و طلا در آخرین روز از طرح پیشفروش یک میلیون قطعه سکه، با استقبال گستردهای مواجه شد، اما مشکلات فنی سامانه و محدودیتهای خرید، چالشهایی را برای متقاضیان ایجاد کرد. این طرح با هدف کاهش التهابات بازار طلا و جذب نقدینگی اجرا شده، اما برخی کارشناسان معتقدند که تأثیر آن بر کنترل انتظارات تورمی موقتی خواهد بود. از سوی دیگر، پیشبینی سود ۱۱ تا ۲۰ درصدی برای خریداران، این طرح را به گزینهای جذاب تبدیل کرده است. با توجه به خروج سرمایه از بورس، به نظر میرسد بخشی از نقدینگی به سمت این بازار هدایت شده، اما موفقیت آن در گرو سیاستهای کلان اقتصادی و مدیریت نقدینگی در بلندمدت خواهد بود.
۱ اسفند ۱۴۰۳
پس از دستور ریاستجمهوری آمریکا برای حفظ اقدامات تقابلی علیه ایران، مرکز اطلاعات مالی ایران از FATF درباره تأثیر این تصمیم بر رویکرد بیطرفانه این نهاد پرسش کرد. رئیس FATF در پاسخ، بر استقلال و ماهیت فنی تصمیمگیریهای این سازمان تأکید کرد و اطمینان داد که هیچ کشوری، از جمله آمریکا، بهطور یکجانبه بر روند تصمیمگیریها تأثیر نخواهد گذاشت. همزمان، نوسانات بازار ارز و تنشهای سیاسی موجب افزایش تقاضا برای طلا شده است. تحلیلگران معتقدند که نبود تغییرات بنیادین در سیاستهای ارزی، معاملهگران را نسبت به آینده بازار ارز بدبین کرده و سرمایهگذاری در طلا را تقویت کرده است.
۲ اسفند ۱۴۰۳
بازی دلار و سکه در کانالهای جدید
بازار ارز و طلا این هفته شاهد نوسانات شدیدی بود. دلار با رسیدن به ۹۳ هزار تومان، سقف جدیدی ثبت کرد اما پس از انتشار اخبار مثبت، از جمله سفر امیر قطر به تهران، تا ۹۲ هزار و ۷۰۰ تومان عقبنشینی کرد. انس جهانی طلا با عبور از ۲۹۴۰ دلار، رکورد زد و طلای آبشده را وارد کانال ۲۹ میلیون تومان کرد. در نتیجه، ورود نقدینگی به صندوقهای طلا افزایش یافت. سکه امامی نیز به ۷۷ میلیون تومان رسید اما در ادامه به ۷۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان کاهش یافت. افزایش ۱۹ درصدی حباب سکه، فاصله آن را با قیمت واقعی بیشتر کرده است.
