مروری بر اخبار هفته دوم آبان ماه – 5 تا 10 آبان 1403
در این مطلب مروری بر هفته گذشته خواهیم داشت تا با بررسی اتفاقات گذشته برای هفته آینده آماده شویم.
قیمت طلا: کجا بود و به کجا رسید؟
در تاریخ 5 آبان 1403 قیمت هر گرم طلای 18 عیار 4.404.500 تومان ثبت شد. این مبلغ در تاریخ 10 آبان به 4.688.600 تومان رسید. با اینکه در این هفته قیمت طلا نوساناتی را تجربه کرد اما در نهایت نسبت به شروع هفته درصد رشد قیمتها برابر با حدود ۶.۴۵٪ بوده است.
قیمت سکه: کجا بود و به کجا رسید؟
سکه امامی هفتهاش را با قیمت 50.295.000 شروع کرد و پنجشنبه به 54.400.000 رسید. این هفته شاهد کاهش یک روزه حباب سکه و کاهش قیمت آن بودیم اما قیمت سکه امامی از ابتدای هفته تا پنجشنبه حدود ۸.۱۶٪ افزایش یافت.
در هفته آینده منتظر افزایش باشیم یا کاهش؟
با توجه به تحلیل تکنیکال و نقاط حمایتی و مقاومتی ذکر شده، پیشبینی میشود که بازار طلای ایران در هفته آینده نوساناتی در حد محدوده حمایتی و مقاومتی جهانی داشته باشد. اگر قیمت جهانی طلا بتواند سطح ۲۷۸۶ دلار را بشکند و به سمت ۲۸۰۰ دلار حرکت کند، احتمالاً قیمت طلا در ایران نیز تحت تأثیر افزایش خواهد یافت. در صورتی که قیمت در محدوده حمایتی ۲۷۷۰ دلار باقی بماند، ممکن است تثبیت قیمت در بازار داخلی را شاهد باشیم. با توجه به تقاضای بالای بانکهای مرکزی و سرمایهگذاران عمده برای طلا در صورت عدم تغییرات شدید اقتصادی، احتمال کاهش چشمگیر قیمت کم بوده و بهجای آن، بازار طلا احتمالاً به تثبیت در سطوح بالاتر ادامه خواهد داد.
برای مشاهده روزانه قیمت ها اینجا کلیک کنید. ما در این صفحه علاوه بر پوشش قیمتها، بازار جهانی طلا در کشورهای بزرگ نیز بررسی میکنیم.
مهمترین اخبار این هفته
6 آبان 1403
تنشهای جاری میان ایران و اسرائیل موجب افزایش نگرانیهای امنیتی و اقتصادی شده و مردم را به سمت سرمایهگذاری در طلا برای حفظ ارزش داراییهایشان سوق داده است. تاریخ نشان میدهد که طلا در بحرانهای جهانی مانند جنگ روسیه و اوکراین، بحران مالی ۲۰۰۸ و حملات ۱۱ سپتامبر بهعنوان یک پناهگاه امن اقتصادی نقش مهمی ایفا کرده است. این تمایل بار دیگر در مواجهه با درگیریهای اسرائیل و حماس تکرار شده و تحلیلگران رشد قیمت طلا را در پی افزایش تنشها پیشبینی میکنند. سرمایهگذاران برای تصمیمگیری درست باید تحولات ژئوپلیتیکی را بررسی و از تصمیمات احساسی پرهیز کنند تا از زیانهای احتمالی جلوگیری شود.
بازار طلا و سکه ایران به دلیل نوسانات جهانی و سیاستهای داخلی دستخوش تغییرات بوده است. در هفته گذشته، افزایش قیمت جهانی طلا تحت تأثیر بحرانهای سیاسی منجر به رشد قیمت سکه در ایران شد. با این حال، بانک مرکزی با افزایش عرضه سکه و ضرب سکههای جدید، به کنترل قیمتها و کاهش حباب سکه از ۱۴ به کمتر از ۱۰ میلیون تومان کمک کرد. محمد کشتیآرای، کارشناس بازار طلا، معتقد است که این سیاستهای بانک مرکزی میتواند تعادل بازار را حفظ کند و توصیه کرد مردم از خریدهای احساسی خودداری کنند.
7 آبان 1403
نقطه پایان کاهش قیمت طلا و سکه کجاست؟
بازار طلا و سکه ایران در هفته دوم آبان ماه با کاهش قابل توجه قیمتها آغاز شد. در این هفته، قیمت طلای ۱۸ عیار به ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و قیمت سکه امامی به ۵۰ میلیون تومان کاهش یافت. سکه بهار آزادی نیز با کاهشی بالغ بر ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به ۵۰ میلیون و ۴۹۰ هزار تومان رسید. حباب سکه امامی به کمتر از ۸ میلیون تومان کاهش یافته، که نشاندهنده تعادل نسبی در بازار است. تحلیلگران بر این باورند که مرزهای حمایتی قیمتها نزدیک به ۵۰ میلیون تومان و ۱۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قرار دارد و شکست این مرزها میتواند به افت بیشتر قیمتها منجر شود. در نهایت، تعادل در بازار ارز به عنوان یک عامل کلیدی برای توقف روند کاهش قیمتها محسوب میشود و ثبات واقعی بازار به شرایط سیاسی و نرخ دلار وابسته است.
8 آبان 1403
آیا بودجه ۱۴۰۴ حلکننده مشکلات بورس و ارز خواهد بود؟
مژگان خانلو، سخنگوی سازمان برنامه و بودجه، در نشست خبری اخیر خود به تشریح ویژگیهای کلیدی بودجه ۱۴۰۴ پرداخت. وی اعلام کرد که بودجه در مرحله اول به مجلس ارائه شده و ویژگیهایی نظیر انسجام و شفافیت را داراست و بر حذف چند نرخی ارز تمرکز دارد. خانلو همچنین به انتشار اوراق مالی اسلامی بهعنوان یکی از راهکارهای جبران کسری بودجه اشاره کرد و گفت که این اقدام به جلوگیری از فشار بر بازار سرمایه کمک میکند. وی افزود که دولت بهدنبال اتخاذ تصمیماتی است که به بورس آسیب نرساند و معافیتهای مالیاتی را برای تقویت شرکتهای بورسی ارائه خواهد کرد.
9 آبان 1403
جهش دوباره دلار و طلا؛ پیشبینیهای جدید و هشداری برای سرمایهگذاران
در روزهای اخیر افزایش تقاضای دلار به دلیل نگرانیها درباره کسری بودجه سال ۱۴۰۴ و تأثیرات آن بر اقتصاد ملی، توجه تحلیلگران را جلب کرده است. همچنین، نرخ درهم نیز ۵۰۰ تومان افزایش یافته و این موضوع نگرانیها درباره قیمت دلار را تشدید کرده است. در بازار طلا و سکه، نوسانات و نااطمینانیهای سیاسی ناشی از نزدیک شدن به انتخابات ریاستجمهوری باعث افزایش قیمت طلا شده است. بانکهای مرکزی بهعنوان بزرگترین خریداران طلا شناخته میشوند و سهم جواهرات از تقاضا کاهش یافته است. سرمایهگذاران خرد میتوانند طلا را بهعنوان گزینهای مناسب برای مقابله با ریسکهای اقتصادی در نظر بگیرند و کارشناسان توصیه میکنند که از استراتژیهای مدیریت ریسک متنوع استفاده کنند.
10 آبان 1403
استراتژی معکوس؛ آیا بانک مرکزی در کنترل قیمت طلا و سکه ناکام مانده است؟
استراتژی بانک مرکزی برای کنترل قیمت طلا و سکه نتایج متفاوتی داشته است. از اسفند ۱۴۰۲، عرضه سکه در مرکز مبادله آغاز شده، اما فقط نیمی از درخواستها به معامله تبدیل شده است. اختلاف قیمت سکه بین مرکز مبادله و بازار آزاد به ۵ درصد کاهش یافته است. کارشناسان معتقدند برای تخلیه حباب قیمتی، عرضه سکه باید با قیمت پایینتری انجام شود. این در حالی است که بانک مرکزی دلار را با قیمتی کمتر از بازار آزاد عرضه میکند که مشکلاتی برای صادرکنندگان ایجاد کرده است. تمرکز بر کنترل قیمت دلار بهجای طلا و سکه نشاندهنده اهمیت بیشتر ارز برای حفظ ارزش پول و کنترل تورم است.