
موفقیت مرکز مبادله ارز و طلای ایران در آخرین ماه سال

سیزدهم اسفندماه، درست یک سال پس از شروع حراج طلای مرکز مبادله ایران، نشان داد که تب طلا همچنان در میان ایرانیها زنده است. در طول یک سال، بیش از ۱۱۰ هزار نفر از گوشه و کنار کشور به امید کسب سود و یا حفظ ارزش سرمایه، به صف خریداران انواع سکههای طلا پیوستند.
در ۸۰ جلسه حراج برخط، حدود یک میلیون سکه به بازار راه یافت؛ اما تنها نیمی از درخواستها توانست راهی به گنجینههای شخصی مردم پیدا کند. بیشترین اشتیاق برای ربع سکه بود و نزدیک به نیمی از معاملات را به خود اختصاص داد. سکه تمام و نیم سکه نیز به ترتیب جایگاههای بعدی را به خود اختصاص دادند.
نکته جالب توجه این حراجها، اقبال ویژه به سکههای قدیمیتر ضرب سال ۱۳۸۶ بود که حدود ۷۰ درصد از کل سکههای فروختهشده را شامل میشد؛ موضوعی که نشان میدهد بسیاری از خریداران به قدمت و اعتبار تاریخی این سکهها اهمیت خاصی میدهند.
تهرانیها، پیشگامان این رقابت طلایی بودند و پس از آنها استان فارس قرار دارد؛ استانی که همیشه در میان خریداران طلا نامی پرآوازه داشته است. در سوی دیگر میدان، ایلام، سیستان و بلوچستان و کهگیلویه و بویراحمد سهمی ناچیز در این بازار پرجنبوجوش داشتند.
در طی این یک سال، قیمتها نیز فراز و فرود قابلتوجهی داشتند؛ ربع سکه بین ۱۱ میلیون و ۵۴۸ هزار تا ۲۱ میلیون و ۴۴۴ هزار تومان در نوسان بود و تمام سکه نیز گاه تا ۷۴ میلیون تومان بالا رفت. نیم سکه نیز نوسانی چشمگیر داشت و بیشترین قیمت آن از مرز ۴۰ میلیون تومان گذشت.
این حراجها که از طریق ۹۹۱ شعبه بانک ملی در سراسر کشور انجام شد، نهتنها بازتابدهنده روحیه سرمایهگذاری مردم بود بلکه توانست نقطه عطفی در سیاستگذاری اقتصادی ایران به شمار رود؛ سیاستی که همچنان در جذب ایرانیان به سمت بازار امن طلا موفق عمل کرده است.
