
بازار ارز و طلا به کدام سو خواهد رفت؟

در روزهایی که اقتصاد در سایه ابهامات سیاسی و انتظارات تورمی نفس میکشد، بازار ارز و طلا به عرصهای برای گمانهزنیهای تازه تبدیل شدهاند. در چنین فضایی، معاملهگران و سرمایهگذاران با چشمی نگران به آینده بازارها مینگرند و به دنبال نشانههایی برای تصمیمگیریهای خود هستند. اما آیا شرایط فعلی به معنای یک تغییر بزرگ است یا تنها بازی نوسانی کوتاهمدتی که به زودی آرام خواهد گرفت؟
سرنوشت ارزهای خارجی؛ ثبات یا اصلاح؟
با آغاز آخرین هفته بهمن ماه، دلار بار دیگر در کشاکش نوسانات قرار گرفت. معاملهگران که روز گذشته را با افزایش نسبی قیمتها سپری کرده بودند، همچنان در انتظار اثرگذاری اخبار سیاسی بر بازار ارز هستند. دلار تهران معاملات خود را بدون تغییر نسبت به نرخ بستهشده در معاملات شبانه آغاز کرد و در محدودهای ناپایدار به نوسان پرداخت.
در ساعات ابتدایی روز، تقاضای فزاینده سبب شد اسکناس آمریکایی به سمت کانال نخست کریدور نهم حرکت کند و حتی به سطح سوم این کانال صعود نماید. اما در میانه روز، تغییر روندی که از سوی برخی تحلیلگران پیشبینی شده بود، رخ داد و دلار در یک مسیر کاهشی، بخش زیادی از رشد اولیه خود را از دست داد. در نیمه دوم معاملات اما بار دیگر شاهد افزایش ارزش دلار بودیم که توانست آن را به محدوده صبحگاهی بازگرداند.
در بازار هرات نیز دلار با یک گپ مثبت ۱۸۰۰ تومانی نسبت به نرخ معاملات شب گذشته کار خود را آغاز کرد و ابتدا گام به گام رشد کرد. اما افزایش فشار فروش، این ارز را به عقبنشینی واداشت؛ تا جایی که در نهایت به کف کریدور نهم بازگشت و در آن محدوده به نوسان ادامه داد.
از سوی دیگر نرخ درهم امارات نیز در ابتدای معاملات امروز با افزایش ۵۰۰ تومانی همراه بود اما در ادامه با کاهش تقاضا، آرام آرام روند نزولی در پیش گرفت و تا سطح ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومان پایین آمد. بررسیها نشان میدهد که حباب درهم امروز به ۱۱۹۷ تومان رسیده که میتواند نشانهای از کاهش فعالیتهای سفتهبازانه در این بازار باشد.
بررسیهای بازار نشان میدهد که تقاضا برای دلار همچنان بالاتر از عرضه است. با این حال انتظارات تورمی و عدم قطعیتهای اقتصادی موجب شدهاند خریداران همچنان فعال باقی بمانند.
سکه و طلا؛ بازی در میانهی کشمکش دلار و طلای جهانی
بازار طلا و سکه، نخستین روز هفته را در فضایی پرنوسان آغاز کرد. در شرایطی که نرخ دلار در محدودههای مقاومتی در نوسان بود، طلای جهانی مسیر نزولی را در پیش گرفت و این وضعیت، بر معاملات داخلی نیز تاثیر گذاشت.
تحلیلگران بازار بر این باورند که قیمت دلار همچنان مهمترین فاکتور تعیینکننده روند بازار طلا و سکه است. هرگونه کاهش نرخ ارز، میتواند به افت قیمت این فلز گرانبها منجر شود، در حالی که افزایش قیمت دلار، انگیزه خریداران برای ورود به بازار را افزایش خواهد داد.
قیمت طلای جهانی در تعطیلات پایان هفته ثابت ماند و در سطح ۲۸۸۲ دلار قرار گرفت. تثبیت قیمت طلا در بالای سطح ۲۸۰۰ دلار، میتواند نشانهای از ادامه روند صعودی باشد، اما در صورتی که فدرال رزرو نرخ بهره را افزایش دهد، احتمال بازگشت قیمت به سطوح حمایتی پایینتر نیز وجود دارد.
سکه امامی در تردید؛ حمایت و مقاومت در چه سطحی قرار دارد؟
قیمت سکه امامی امروز در محدوده ۷۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان آغاز شد و پس از نوساناتی به کانال ۷۵ میلیون تومان ورود کرد. این افزایش البته موقتی بود و در ادامهی روز، فشار فروش باعث کاهش ارزش سکه شد و قیمت آن مجدداً به محدوده ۷۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بازگشت.
بررسیها نشان میدهد که سطح حمایتی سکه امامی در ۷۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان قرار دارد. در صورت شکست این سطح، احتمال افت بیشتر قیمت وجود خواهد داشت. از سوی دیگر، مقاومت کلیدی سکه در ۷۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان قرار دارد و در صورت عبور از آن، امکان رشد قیمت تا ۷۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان فراهم خواهد شد.
در کنار آن، نیمسکه در سطح ۴۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، ربعسکه در ۲۱ میلیون تومان و سکه گرمی در ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان معامله شد.
آیا بازار در مسیر آرامش قرار خواهد گرفت؟
بازارهای ارز و طلا همچنان در وضعیت انتظاری به سر میبرند. دلار، تحت تأثیر عوامل سیاسی در محدودههای حساسی قرار گرفته است. از سوی دیگر بازار طلا و سکه در تلاطم ناشی از حرکتهای نامتوازن دلار و طلای جهانی گرفتار شده است.
آنچه در روزهای آینده اهمیت دارد، نحوهی واکنش بازارها به تحولات سیاسی و اقتصادی است. آیا دلار سقف مقاومتی را خواهد شکست یا در مسیر اصلاحی قرار خواهد گرفت؟ آیا سکه توان بازگشت به مسیر صعودی را خواهد داشت؟ همهی این پرسشها، در گرو تغییرات روزهای آینده خواهد بود.
