
آیا بودجه ۱۴۰۴ حلکننده مشکلات بورس و ارز خواهد بود؟

مژگان خانلو، سخنگوی سازمان برنامه و بودجه، در نشست خبری اخیر خود که در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد؛ به تشریح ویژگیهای مهم بودجه امسال پرداخت. او با اشاره به دو مرحلهای شدن بودجه، تاکید کرد که این ساختار با هدف افزایش انضباط مالی و همخوانی با برنامههای قانونی تنظیم شده است.
به گفته خانلو، بودجه در مرحله اول در اول آبانماه به مجلس ارائه شد و امروز نیز به رأی گذاشته خواهد شد. وی خاطرنشان کرد که ویژگیهای مهم بودجه شامل انسجام و شفافیت و همچنین جلوگیری از شوکهای ناگهانی در نرخ ارز است. در همین راستا سیاست دولت بر حذف چند نرخی ارز و حرکت به سمت تک نرخی کردن آن متمرکز است.
او در ادامه به انتشار اوراق مالی اسلامی اشاره کرد و آن را یکی از راهکارهای جبران کسری بودجه عنوان کرد که به گفته او با جلوگیری از انجماد داراییهای بانکی، احتمال بروز آثار منفی بر بازار سرمایه کاهش مییابد. او اطمینان داد که در سال آینده فشاری به بازار سرمایه وارد نخواهد شد.
خانلو تاکید کرد که سیاست بودجهای دولت تلاش دارد از تصمیماتی که به بورس آسیب میرساند، اجتناب کند و افزود: «معافیتهای مالیاتی برای افزایش سرمایه شرکتهای بورسی از جمله اقدامات حمایتی دولت برای تقویت بازار سرمایه است.» او در پاسخ به سوالی درباره تغییرات احتمالی در دهکبندی یارانهها در بودجه ۱۴۰۴، توضیح داد که منابع و مصارف یارانهها به بودجه عمومی منتقل شده تا ثبات بیشتری در پرداختها ایجاد شود.
خانلو همچنین درباره افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان و بازنشستگان در بودجه ۱۴۰۴ اظهار داشت: افزایش حقوقها به گونهای طراحی شده که به سیاستهای جمعیتی نیز کمک کند. او توضیح داد که با توجه به تعداد فرزندان، درصد افزایش حقوق بیشتر خواهد بود و به طور میانگین حقوق و دستمزدها ۲۸ درصد رشد خواهد داشت.
در همین حال بازار سهام نیز روز گذشته با رشد شاخص کل مواجه بود و با افزایش تراز، روندی مثبت را تجربه کرد. بر اساس دادههای جدید صنعت فرآوردههای نفتی با ورود بیشترین میزان پول حقیقی در صدر صنایع بورسی قرار گرفت.
پیشبینی میشود که امروز بورس تهران با توجه به تحولات منطقهای و جهانی و تاثیر اخبار مرتبط با انتخابات پیشروی ایالات متحده، شاهد روند متعادلی باشد و تصمیمات تازه در بودجه ۱۴۰۴ به ثبات و رشد بیشتر این بازار کمک کند.
